Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Всеобщо опрощение в катедрален храм Успение Богородично
Всеобщо опрощение в катедрален храм "Успение Богородично"
    На 26 февруари 2017 г., в навечерието на Предпасхалния пост, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан възглави съборното вечерно богослужение и чина на взаимно опрощение, в митрополитския катедрален храм "Успение Богородично".
    Храмът бе изпълнен от множество духовници и благочестиви миряни, които след отпуста на вечернята простиха и помолиха ближния си да им прости. Днес, по време на Литургийното Евангелие, чухме: "Защото, ако простите на човеците съгрешенията им, и вам ще прости Небесният ви Отец; ако ли не простите на човеците съгрешенията им, и вашият Отец няма да прости съгрешенията ви." (Мт. 6:14-15)
    В края на вечерното богослужение, Негово Високопреосвещенство каза, че встъпвайки в поста нашето най първо, най основно дело в този миг е да можем да простим на своите ближни. Също думите на Свети Серафим Соболев, чиято памет честваме днес, че Православното богословие е правопропорционално на чистотата на сърцето и според думите на свети евангелист Матей: "Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога." (Мт. 5:8)
    От сайта на Варненска и Великопреславска Митрополия
Всеобщо опрощение в катедрален храм Успение Богородично Всеобщо опрощение в катедрален храм Успение Богородично Всеобщо опрощение в катедрален храм Успение Богородично Всеобщо опрощение в катедрален храм Успение Богородично
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved