Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г


Дарителската кампания за ремонт на покрив на катедрален храм Успение Богородично
Света Литургия в катедрален храм "Успение Богородично"
    На 5 февруари в Неделята на Митаря и Фарисея беше отслужена света Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" в град Варна. Тя бе възглавена от Негово Високоблагоговейство ст. ик. Димитър Стоев, протосингел на Варненска и Великопреславска св. митрополия и предстоятел на катедралния храм в съслужение със свещ. Иван Грозев и дякон Любомир Георгиев, секретар на Варненска и Великопреславска св. митрополия.
    В своята проповед ст. ик. Димитър Стоев насочи вниманието на всички присъстващи християни към притчата за митаря и фарисея, която прозвуча в днешното Евангелско четиво. В нея можем да открием гордостта и заслепеното чувство за праведност на единия и искреното покаяние на другия. Отец Димитър призова всички да осъзнаем собствената си греховност и искрено да просим милост от Бога. Светата Църква започва от днешния ден да ни подготвя за предстоящите дни на пост и покаяние.
    В храма има поставена специална кутия за набиране на дарителски средства за възстановяване на покрива на катедрален храм "Успение Богородично". Цялата покривна конструкция на храма се нуждае от основен ремонт. Дъждовната вода се просмуква в стените и унищожава стенописите на храма. Събраните средства не са достатъчни за цялостния ремонт.
    а дарения е открита и специална сметка:
    Банка ДСК-ЕАД
    ЦЪРКOВНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ
    IBAN: BG38STSA93000024091199
     BIC: STSABGSF
    От сайта на Варненска и Великопреславска Митрополия
Света Литургия в катедрален храм Успение Богородично Света Литургия в катедрален храм Успение Богородично Света Литургия в катедрален храм Успение Богородично Света Литургия в катедрален храм Успение Богородично
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved