Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г

Дарителската кампания за ремонт на покрив на катедрален храм Успение Богородично
Дарителската кампания за ремонт на покрив на катедрален храм "Успение Богородично"
    През месец декември Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан стартира кампания за набиране на дарителски средства за възстановяване на покрива на катедрален храм "Успение Богородично". През миналата година се наложиха спешни ремонтни и реставрационни дейности. Приключилата реставрацията на купола на храма, защитава само тази част от покрива.
    Цялата покривна конструкция на храма се нуждае от основен ремонт. Покривните ламарини са изгнили и не спират дъждовната вода. Тя се просмуква в стените и унищожава стенописите на храма. Събраните средства са недостатъчни за цялостния ремонт.
    Ръководството на Варненска и Великопреславска света митрополия призовава всички християни и всички варненци, тъй като Катедралният храм е емблемата на нашия град, да се включат в дарителската кампания. Православните храмове са строени най-вече с дарения и доброволен труд на народа Божий. Ако ние не успяваме да построим такива величествени православни храмове днес, то поне имаме синовния дълг към нашите предци да ги поддържаме и опазваме от разрухата на времето.
    За дарения е открита специална сметка:
    Банка ДСК-ЕАД
    ЦЪРКOВНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ
    IBAN: BG38STSA93000024091199
    BIC: STSABGSF
    От сайта на Варненска и Великопреславска Митрополия
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved